Jññhalli 01 web

 

Hallen fick sin början

I november 2012, då ishallen i Raseborg öppnade sina dörrar för första gången. Initiativet till ishallsprojektet togs av en grupp skolelever, som lyckades få stadens beslutsfattare att stöda projektet. Hallen byggdes som ett offentligt/privat samarbetsprojekt. Ishallen drivs av ett allmännyttigt, icke vinstdrivande aktiebolag där staden är delägare.

Under åren har hundratals barn och unga fått sin introduktion i skridskoåkning, ishockey och konståkning i hallen och västnylänningarna fått en möjlighet att njuta av is sporter.

 

 

Hallen ligger centralt i Karis Idrottspark

Hallen är rymlig, ljus och mångsidig; ett representativt ställe för krävande kundtillfällen. Den har fått mycket beröm av besökarna.

I hallen finns en elastisk rink av internationella mått, fyra stora omklädnings- och duschrum för lagen, caféutrymmen och en läktare för över 500 personer. Hallen erbjuder, utöver möjligheter att idka olika issporter (ishockey, rinkbandy, konståkning, teamåkning, ringette) också andra sporter, t.ex. rullskridskohockey och futsal.

Utanför issäsongen lämpar sig rinkutrymmet på närmare 2000 m2 väl för utställningar, konserter och andra större tillställningar och sportevenemang.

Det är lätt att ta sig till hallen både med egen bil och publika transportmedel; Karis järnvägsstation och busstation är på ca 500 m avstånd och utanför hallen har vi en stor parkeringsplats.